Подати резюме
+38 097-623-24-67 +38 073-474-24-40 +48 222-197-927 всі контакти

Січ. 31, 2022

​«REAL STAFF»: ЯК ВБЕРЕГТИСЯ ВІД ШАХРАЇВ ПРИ ПРАЦЕВЛАШТУВАННІ ЗА КОРДОНОМ

«REAL STAFF»: ЯК ВБЕРЕГТИСЯ ВІД ШАХРАЇВ ПРИ ПРАЦЕВЛАШТУВАННІ ЗА КОРДОНОМ

Сьогодні все більше українців заради покращення матеріального стану їдуть на роботу за кордон. Держави ЄС, у тому числі Скандинавські країни, з якими безпосередньо працює компанія «RealStaff», охоче приймають наших робітників як на короткий термін – сезонні роботи, так і на довготривале працевлаштування. Проте зараз заробляють і шахраї, які під виглядом допомоги у працевлаштуванні за кордоном виманюють гроші. Адже згідно офіційних даних, близько 18% українців, що бажають працювати в іншій країні, стикається з обманом вже на етапі оформлення документів, а це кожен п’ятий. Про методи роботи аферистів і те, як не бути ошуканим, розповідає «Real Staff».

1.Ліцензійно = легально

Кожна агенція, що надає послуги з працевлаштування за кордоном, повинна мати ліцензію. Відповідний документ видається Міністерством соціальної політики України, тому її легко перевірити на сайті установи. Додатково в агенції мають бути наявними Свідоцтво про державну реєстрацію або виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, що засвідчують правомірність діяльності на території України. Компанія «Real Staff» пропонує лише легальні послуги, підтвердження тому – відповідна ліцензія представнику компанії в Україні видана згідно наказу Мінекономіки № 62 від 09.04.20 р. Усі документи у паперовому вигляді можна перевірити в офісі агенції.

!!! Уважно вивчіть інформацію про агенцію, що надає послуги. Дізнайтесь, де знаходиться офіс, як довго компанія працює на ринку. Наприклад, якщо компанії «Real Staff» 14 років, то цей факт вже сам по собі багато про що говорить! Агенція «на один день» не зможе показати такі дані, як, наприклад, власний сайт, акаунт у соціальних мережах з багаторічною історією роботи. Не пожалкуйте часу та перевірте ліцензію агенції, адже її наявність є обов’язковою!

2.Віза

Працювати в іншій країні можливо тільки за наявності робочої візи. Безвізовий режим не дає права легального працевлаштування! Багато хто цього не знає, і недоброчесні агенції цим користуються. Вам можуть запропонувати оформити гостьове запрошення або запрошення від приватної особи, чи відкрити туристичну візу. Але жоден з цих документів не дає офіційного дозволу на роботу за кордоном.

Інша схема шахраїв – оформлення робочої візи після приїзду в країну роботи. Звісно, по приїзду на територію іншої держави, ніхто нічого оформлювати не буде. Як результат – проблеми з законом аж до депортації та заборони на в'їзд.

Кожен, хто хоче виїхати на роботу за кордон, повинен оформляти робочу візу особисто. Звісно, потрібно зібрати чималий пакет документів і подати документи до консульської установи власноруч. Деякі агенції говорять про те, що є «елітними» та забезечують самі ці послуги, звичайно, за певні кошти. Після цього виявляється, що у візі нібито відмовлено, а гроші повертати ніхто не поспішає.

Взагалі візовий процес – доволі складна процедура, в якій розібратись самому та правильно зібрати необхідний пакет документів досить складно. «Real Staff» допомагає своїм клієнтам в оформленні візи та при цьому несе повну відповідальність за правильність сформованих документів для посольства. У разі виникнення помилок і проблем в отриманні візи з нашої вини – компанія повертає всі сплачені кошти.

Дуже часто агенції пропонують працювати по польській робочій візі в інших країнах Європи (так звана «схема відряджень» або А1 ). «Real Staff» застерігає: в 90% випадків така робота є нелегальною, тому наполегливо не радимо погоджуватись на такий варіант, щоб не бути депортованими з країни, в якій працюєте. Польська віза дає право офіційно працювати громадянам України лише на території Польщі. Праця в інших країнах потребує отримання додаткових дозволів на роботу, навіть по схемам відряджень. В інших випадках це завжди нелегальна робота!

3.Договір = гарантія

Серйозна компанія з працевлаштування за кордоном обов'язково надасть клієнту для підписання угоду, в якій прописані всі умови співпраці. Обов'язковою ця процедура є в «Real Staff» для будь-якої з програм компанії. Відповідно до договору про співпрацю «Real Staff» зобов’язується знайти роботу в певні строки та має конкретні зобов’язання перед замовником, прописані в документі.Підписання відбувається в офісі, на зустрічі клієнт може задати питання та уточнити всі незрозумілі моменти. Адже кожне з питань має чітку відповідь. Нечесні компанії зазвичай про роботу говорять загальними фразами, не вдаючись у деталі, не мають пояснень і конкретики.

Разом з угодою про співпрацю обов'язково оформлюється трудовий договір безпосередньо з роботодавцем (контракт). У ньому мають бути прописані строки працевлаштування, відповідальність працівника та роботодавця, умови оплати праці та ін.

Щодо послуг, потрібно бути обережним з оплатами. Юридидичні особи та фізичні особи-підприємці зазвичай мають власний безготівковий рахунок, що теж слугує гарантією. Компанія «Real Staff» взагалі відноситься до своїх клієнтів з великою довірою та пропонує безвідсткове кредитування на всі необхідні процедури: не тільки власні послуги, а й оформлення візи чи то навіть купівля квитків, а це чимала сума! (Наприклад, візу в Данію, яка коштує близько 800 євро). Це теж є «складовою» довіри, адже клієнт має змогу сплачувати кошти за надані послуги вже з країни, в якій працює.

!!! Договір – це гарантія та захист прав замовника. Уважно читайте документи і якщо щось незрозуміло – обов'язково запитуйте! Ніколи не підписуйте порожніх паперів! Уникайте загальних фраз на кшталт «різні види робіт», вимагайте пояснень: адже вас можуть змусити робити те, про що ви усно не домовлялись.

4.Відгуки та рекомендації

Один з найголовніших чинників, який впливає, на нашу думку, на оцінку тієї чи іншої компанії, є, звісно, відгуки її клієнтів. Навіть наявність ліцензії може не вберегти від шахраїв, тому рекомендації реальних людей – це, мабуть, найбезпечніший варіант виїзду за кордон.

Звичайно, кращий варіант вибору агенції – це рекомендації друзів і знайомих, які скористались послугами фірми. Але перевіряти всю інформацію потрібно особисто. Відгуки щодо компанії можна почитати на сайті агенції, поцікавитись у соціальних мережах, Googleтощо.

Проте навіть тут шахраї намагаються отримати вигоду. Ні для кого ні секрет, що зараз достатньо легко можна накрутити вподобання в соцмережах, розмістити фейкові відгуки та навіть створити сторінки з неіснуючими агенціями. Інший «рівень» аферизму – сайти з неправдивими негативними відгуками на успішні компанії. Подібна нездорова «конкуренція» не тільки дискримінує легально працюючі агенції, що відповідально надають послуги, а й вводить в оману клієнта, який намагається знайти компанію, яка б його влаштовувала. З подібною ситуацію стикнулась навіть компанія «Real Staff». І наразі ведеться боротьба з незаконними шахрайськими схемами.На сайті «Real Staff» – сотні схвальних відгуків наших задоволених клієнтів. Перевірити їх справжність просто: достатньо зайти на сторінки власників відгуків у соціальних мережах і пересвідчитись, що це реальні люди. Те ж саме можливо зробити на сторінці «Real Staff» в Фейсбук, а також відвідавши Google-акаунт компанії, де думку щодо наданих послуг може залишити будь-хто з існуючих клієнтів компанії.

!!! Перевіряйте інформацію про агенцію із декількох джерел. Запитайте у знайомих, зайдіть на сайт прочитати відгуки реальних людей, поцікавтесь у соціальних мережах, попросіть в агенції поспілкуватись з тими, хто вже має досвід співпраці. Тільки максимально зібрана інформація надасть можливість побачити повну картину щодо роботи компанії. Це найбільш дієвий і ефективний спосіб не потрапити до рук шахраїв!

5.Супровід та поверення коштів

Компанія «Real Staff» працює легально і відкрито, тому турбується про своїх клієнтів. І супровід клієнта не закінчується тільки підбором вакансії чи допомогою в оформленні документів. Кожен з наших працівників, що знаходиться за кордоном, впевнений у нашій допомозі у випадку непередбачуваної ситуації. Будь то суперечка з роботодавцем чи необхідність переходу на інше місце роботи – менеджер агенції завжди на зв’язку та готовий сприяти вирішенню питання. Окрім форс-мажорів, компанія допомагає в реєстрації по приїзду в іншу країну та оформленні ряду документів, необхідних в іншій країні.

Якщо все ж таки нестандартна ситуація трапилась, наприклад, раптом умови роботи або проживання працівника не відповідають таким, що обумовлені раніше, «Real Staff» повертає всі витрачені кошти або їх частину, в залежності від випадку. Не кажучи вже про такий інцидент, коли роботодавець сам скасовує замовлення і наш працівник лишається взагалі без роботи. Один з головних принципів компанії «Real Staff» є робота на результат, тому ми отримуємо кошти тільки якщо наші послуги надані якісно: коли працівник отримує бажану роботу з усіма обумовленими характеристиками, рівнем зарплати, кількістю вихідних та робочих годин та ін., згідно підписаного договору про співпрацю.

!!! Зазвичай недобросовісні компанії не можуть надавати послуги якісно, не кажучи вже про комплексний супровід чи допомогу за кордоном. На це теж необхідно звернути увагу, адже шлях після перетину кордону тільки починається, а нових питань може виникнути дуже багато!

6.Вимоги до кандидатів і реальний підбір

Людина шукає роботу за кордоном та обирає з-поміж запропонованих вакансій. Проте серйозна компанія для закриття вакансій теж обирає з-поміж всіх кандидатів. Ретельний підбір щодо відповідності працівників під конкретну вакансію або умови програми – обов'язкова складова в роботі «Real Staff». В свою чергу, шахраї «не перебирають» серед кандидатів і ніколи не відмовляють своїм клієнтам, діючи за принципом «чим більше, тим краще».

Зверніть увагу також на тривалість оформлення та отримання документів. Всі процедури, як то оформлення візи, узгодження кандидатури з роботодавцем, підготовка документів тощо, є достатньо тривалими за часом і зазвичай тривають довше, ніж обіцяють аферисти.

Декілька порад «Real Staff», щоб не потрапити на гачок шахраїв

    1.Перевіряйте ліцензію та всі дані про роботу компанії з працевлаштування за кордоном.

    2.Погоджуйтесь на роботу тільки по робочій візі тієї країни, в якій плануєте працювати.

    3.Рекомендації, відгуки та досвід реальних людей – найбільш дієвий механізм у пошуку роботи за кордоном!

    4.Цікавтесь спектром послуг, що надає компанія. Адже залишитись сам на сам зі своїми проблемами в іншій країні – сумнівна перспектива!

    5.Перевіряйте інформацію про компанію за всіма напрямками, бо достовірність чи наявність лише одного з них не гарантує безпечної співпраці з агенціями по працевлаштуванню за кордоном.

    6.Зверніть увагу на спілкування зі співробітником агенції. Якщо вам не задають уточнюючих питань, не мають певних вимог щодо вакансії, все проходить надто легко та швидко – дуже ймовірно, що вас хочуть ошукати.

    7.Будьте уважними, пильними та навіть прискіпливими до деталей, задавайте питання. Від вашого відношення залежить не тільки наявність коштів у гаманці, але й інколи — ваше життя!

Підбір агенції з працевлаштування за кордоном має бути за всім відомим принципом: «Довіряй, але перевіряй». Причому перевіряти потрібно дуже ретельно, щоб не стати жертвою шахраїв або некваліфікованих агенцій. Компанія «Real Staff» серед своїх принципів має легальність, чесність, компетентність і відкритість. Ми знаємо, як важко довіритись у наданні допомоги, адже через те, як поведе себе агенція, буквально залежить майбутнє реальної людини. Віримо, що кожен, хто шукає, знайде необхідне та зробить розумний вибір. Якщо плануєте отримати роботу за кордоном – звертайтесь, будемо раді допомогти!

+38 097-623-24-67

+38 073-474-24-40

Skype: staffreal

realstaffcom@gmail.com

http://student.realstaff.eu/